Canceled – Чамкория – Canceled

Our Bulgarian Education and Culture Society Pchela conceives, organizes and executes events promoting traditional Bulgarian culture and have significance for Bulgarian people.


We have executed many successful events. Every year we conduct two important events Balkan Fest and Nadigravaneto. Also we host a number of concerts, appearances and exhibits.


Loading Events

« All Events

  • This event has passed.
Canceled
Zachary Baharov Canceled the tour to US and Canada

Canceled – Чамкория – Canceled

October 14, 2023 @ 7:00 pm 9:00 pmСпектакъл на Захари Бахаров.

Русков, Гърдев и Бахаров споделиха умения в моноспектакъл по двутомния роман, който разказва за събитията около атентата в църквата Св. Крал (днес Св. Неделя).

Както в книгата, историята и тук следва впечатленията на Славето – един от малкото шофьори на омнибус през 20-те в София, който по стечение на професията си се забърква в големите епизоди на времето: белия терор, дейността на анархисти, македонисти, комунисти и други политически фактори. “Дълго се опитвах да убедя Русков да се заеме с драматизацията, но той искрено даде да се разбере, че не се интересува да пише пиеси”, казва пред БГ ВОЙС Явор Гърдев. Режисьорът получава и тетрадката със записки на автора като помощ за своята задача: да събере от тези 650 страници екстракт на историческия контекст и характера на героя, “който гледа на себе си и света през очилата на здравословната насмешка”.

Спектакълът съдържа и моменти на словесно откровение, поради което не се препоръчва за лица под 16 години.

Bulgarian Education and Culture Society Pchela

View Organizer Website

PYLUSD Performing Arts Center

1649 Valencia Ave
Placentia, California 92870 United States
+ Google Map
714-985-8745
View Venue Website