8th Nadigravane – Orange County

Our Bulgarian Education and Culture Society Pchela conceives, organizes and executes events promoting traditional Bulgarian culture and have significance for Bulgarian people.


We have executed many successful events. Every year we conduct two important events Balkan Fest and Nadigravaneto. Also we host a number of concerts, appearances and exhibits.


Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

8th Nadigravane – Orange County

December 8, 2019 @ 10:00 am 5:00 pm

За 8-ма поредна година този път и на 8-ми декември!
Елате да се събереме докато е още време
на Самодивската поляна, че то вече не остана.
Ето я почти отмина , свърши се и таз година.Надиграването е годишно събитие на Българската общност с традиционни танци и песни с подкрепата и участието на групите за изучаване на български традиционни хора. място за средседмични сбирки, а други пораснаха в мащабни танцови проекти с годишни самостоятелни концерти и участия по събития и фестивали, за радост на всички.За тези, които искат да знаят историята на нещата. Надиграването бе организирано за първи път от ПЧЕЛА през 2012-та и от тогава насам е непрекъсвано годишно събитие за общността вече 8- ма поредна година.Надиграването и да има състезателно заглавие няма състезателен характер. Попшряването на най-доброто в другите беше основна идея в годините, когато имаше жури и най-голяма награда. Поставихме на изпитание различни концепции, но не променихме основно условие това да се случва на поляна да е отворено за всеки и да е проверка на народната приказка за ПЕТ ПАРИ и дали ги даваме за да сме заедно на хорорто. Даваме ли пет пари за традициите, за вселието и за това да сме заедно?
Пет пари в подкрепа на събитието е пожелателен но не задължителен тест за това, доколко даваме пет пари за онова, единство което често обичаме да казваме че прави силата. В тези пет пари ням търговия, защото това не в цената на онова което се предлага. То няма цена. Всичко останало е с ценоразпис и наема на парка за градската управа и техноческото оборудване за да се чува надалече и другите изисквания които градскат администрацията има към една организация за да може да се пристъпи към случването на събитието. Труда е доброволен и от сърце. Поради това и други причини, елате като приятели, които искат да вземат участие и да помогнат, а не като зрители, които са си платили петте пари за билет и искат свършена услуга или да си търсим недостатъци. Елате с уважение към доброволните усилия на тези които ги полагат за да се случи това събитие и сами бъдете доброволци. Само тогава може да се разбере какво усилие стои зад всяко събитие. Бъдете весели за себе си и радост за другите около вас.
Бъдете част от онова което се случва дори и когато сте там само за да видите. Ние ще се надяваме да ви е харесало и ако искате да допринесете с нещо другият път ще се радваме да бъдете част от доброволната дружина.

Bulgarian Education and Culture Society Pchela

View Organizer Website

Cedar Grove Park

11385 Pioneer Road
Tustin, CA 92782 United States
+ Google Map